ARTIKELEN

In de wetenschappelijke literatuur, in vakbladen en op websites verschijnen regelmatig artikelen die gerelateerd zijn aan de programma’s en instrumenten die op dit platform worden gedeeld.
De verschillende artikelen geven de wetenschappelijke onderbouwing en een toelichting op de programma’s en instrumenten.

 

 
Beweegtest voor kinderen in De Fakkel
Vijf basisscholen in de gemeente Losser doen met leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 mee aan een de BLOC-beweegtest. Wethouder Prins (Onderwijs) verrichtte in 2022 de aftrap.
Bekijken
Webinar - Sportief Groot Worden
Tijdens dit webinar vertellen Joris Maier, Marc Hollander, Mark de Niet en Sebastian Platvoet over de BLOC-test, het meten van kinderen en de integrale aanpak Sportief Groot Worden.
Bekijken
Physical Education: a gold mine
Van 2010 tot 2020 heeft Sebastiaan Platvoet onderzoeken uitgevoerd voor zijn proefschrift, Physical Education: a gold mine for the development of future successful athletes?
Bekijken
Het sportief leervermogen van kinderen
Het sportief leervermogen van kinderen voorspelt de beweegvaardigheid van kinderen blijkt uit recent onderzoek wat is gepubliceerd in Human Movement Sciences. 
Bekijken
Beoordelen bewegingsvaardigheden met tool
Studie over een instrument voor het bepalen van de fundamentele bewegingsvaardigheden van 6- tot 10-jarige kinderen.
Bekijken
Beter leren sporten, door beter leren te bewegen!
Gluren bij elkaar gebeurt in de topsport vaak, kijken bij elkaar om er zelf beter van te worden. Dit betreft topsport, maar dit  geldt natuurlijk ook voor ontwikkelingstrajecten van kinderen.
 Bekijken