BLOC-TEST

Een valide en betrouwbare test die eenvoudig af te nemen is geeft vakleerkrachten, buurtsportcoaches en trainers de mogelijkheid om:
1) een op data-gestuurd beeld van het beweeggedrag van de kinderen in te zien.
2) beter in te spelen op de individuele ontwikkelbehoefte van elk kind.
3) de effectiviteit van de huidige sportlessen onderzoeken.

 

De HAN Sport en Bewegen heeft de laatste jaren gewerkt aan een instrument, de BLOC test, die aan alle 3 de punten voldoet. De BLOC test is een samenvoeging van twee bestaande testen; de KTK (Korper Köordinationstest für Kinder (Kiphardt & Schilling, 1974,2007) en een oog-hand coördinatie test (Faber e.a., 2014).

 

 

In 45 minuten kun je een groep van 25 leerlingen testen. Door het gebruik van een applicatie ben je geen tijd kwijt aan administratie en krijg je direct na de invoer van de testscores inzicht in de vaardigheid van elk kind. 

 

Informatie
Met de BLOC-test krijg je als vakdocent bewegingsonderwijs inzicht in de huidige vaardigheden en de potentie van leerlingen op het gebied van sport en bewegen.
Bekijken
Training
Voor de BLOC-test en het bredere beweegprogramma is een training ontwikkeld. Op de training leer je hoe de tools geintergeerd worden binnen het bewegingsonderwijs.
Bekijken
Digitaal Platform
In deze handleiding vind je alle informatie over het inrichten en gebruiken van het digitale platform!
Bekijken
Testset
Voor de BLOC-test is een testset ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op de schoolse context. Hierbij is intensief samengewerkt met Bosan en Embedded Fitness.
Bekijken